Vårlika rum

Våren närmar sig men när den ännu inte riktigt syns utanför fönstret får man se till att ta in våren inomhus istället. Bort men alla stearinljus och fram med alla ljus nyanser och gröna växter istället!
Boligmagasinet.dk

Hemma hos grundaren av det danska kläd -och inredningsföretaget Tine K.
Bilder: Birgitta Wolfgang tagna från den här bloggen.

Inspirerande illustrationer

Kollade in på decor8 och fick syn på de här härliga illustrationerna i vattenfärg av Kate Parr. Man kan köpa dem på Etsy. Jag är i behov av saker att sätta upp på väggarna. Helgen ska ägnas åt att försöka mig på lite akvarellmålning.
Bilder.

iPhone-appar

Appar i mängder till iPhonen är kul. Här är tre stycken, ganska onödiga(?) design-appar jag testat:
Med Snap Shop kan man välja på olika möbler och se hur de ser ut hemma hos sig själv. Om den egentligen är så användbar vet jag inte. Det finns mycket fula möbler att testa men lite rolig tycker jag den är. Här är två exempel när jag testade två stolar hemma hos mig. Ägget-stolen tycker jag helt klart gör sig fin där ;)


En annan app är Houzz där man kan titta på olika interiörer och designidéer. Man kan skapa och titta på andras idea books.
Bilderna här ifrån.

Bukowskis market har också en app. Den fungerar väl i stort sett som vanligt att man kan buda hem olika fynd. Jag vet inte för jag har inte testat men att bara titta på allt är också kul.
Bilderna här.

These shoes are made for...

Om man skulle ha ett par skor som är för fina att gå i kan man alltid göra om den lite och plantera i den. Eller köpa en här. Den här på en marmorskiva i vårsolen!

Tre stycken i svart och vitt

Vad jag verkligen älskar kombinationen svart och vitt. Mina tre favoriter för tillfället:
1)kea Stockholm Rand. Tänkte ha den här mattan i min lägenhet först men den var lite för liten. (Ska lägga upp bilder på vilken det blev istället snart.) 2) Den här är en bild som jag hittat någonstans. Vad är det för soffa? Den snyggaste jag sett verkligen! 3) Art golvljusstake från Röshults. Jag skulle så gärna vilja ha ett par av dessa men jag tror inte det riktigt finns plats för dem i min lilla lägenhet. De passar nog bättre på en större yta enligt mig.

Här hittade jag ett exempel på en riktigt fin kombination av svart och vitt. Bilden, från en artikel om inredaren Caroline Endres våning, får mig att längta till våren! Vår i en storstad. Växternas gröna och blåa färg är som pricken över i:et.

Bild från Sköna hem, foto: Anne Nyblaeus

Papier maché

Åh, att jag inte satte igång med det här på jullovet! Hittade den här bilden någonstans för länge sedan och tänkt jag ska göra ett zebrahuvud själv i papier maché. Så hittade jag den här igen. Zebra + tidningspapper, skulle passa perfekt hemma hos mig. Vill pyssla ihop en egen, men det får nog bli ett senare projekt.


Bilder från anthropologie.com

Mattor!

Mattor kan verkligen förgylla ett rum. Mest älskar jag the Rug Companys mattor. Som tavlor för golven. Inte i rätt prisklass för mig bara, men titta kan man alltid göra.


Bilderna tagna från therugcompany

Lite inspiration

Börjar med lite inspiration. Vill att min lägenhet ska ha lite den här stilen. Bilderna har jag hittat lite överallt på internet.

Min inredningsblogg...

Här ska jag blogga om inredning och design har jag tänkt...

RSS 2.0